Trailer Assist

Dit bijstandssysteem maakt het eenvoudiger om te manoeuvreren met een aanhanger.

Achteruitrijden met een aanhangwagen vormt zelfs voor ervaren bestuurders een uitdaging. De aanhangwagenmanoeuvreerhulp ‘Trailer Assist’, die de automatische geleiding van de aanhanger op zich neemt, vereenvoudigt dit werk aanzienlijk, bijvoorbeeld om een aanhangwagen vanaf de straat dwars achteruit op een oprit te manoeuvreren.

Nadat hij de wagen in zijn achteruit heeft geschakeld, drukt de bestuurder op de ‘Parking’-toets om het bijstandssysteem te activeren. Met behulp van de draaischakelaar voor het instellen van de spiegels, die als een soort joystick dient, stelt de bestuurder de gewenste rijrichting van de aanhangwagen in.

Select et Bouton

Zodra hij nu het gaspedaal induwt, begint de wagen met aanhanger achteruit te rijden. Gedurende het hele manoeuvre moet de bestuurder enkel gas geven en remmen, de elektromechanische stuurinrichting van de auto staat in voor de stuurbewegingen (zelf sturen heeft geen enkele zin en zou het systeem alleen maar uitschakelen). Via de ‘joystick’ kan het manoeuvre op ieder moment bijgestuurd worden, ook tijdens het rijden.

Braquage et camera

De actuele en de mogelijke draaihoek worden weergegeven op het scherm in het instrumentenbord, op basis van beeldverwerkingsalgoritmes die worden toegepast op de beelden van de achteruitrijcamera, die de hoek van de aanhanger ten opzichte van de wagen filmt en beoordeelt. Door de optische registratie van de hoek ten opzichte van de wagen kan de stuurhoek automatisch berekend worden ongeacht het type aanhanger en dissel.

Technologieën/

Add D’Ieteren DB Technology to your Home Screen